Consert crowd
Amnesty logo

Amnesty Sverige arbetar för människors lika värde och för mänskliga rättigheter ska upprätthållas överallt.

Projektnamn

Direct Membership Ticketing

Övergripande

En digital plattform som bidrar till att stärka arbetet för mänskliga rättigheter.

Teknologier

Vue 2 Firebase Docker och kubernetes NodeJS

01

Problemet

Amnesty Sweden hade en vision om att återskapa det Amnesty USA gjorde 1986, att arrangera en konsert för mänskliga rättigheter som den gången resulterade i 45.000 nya medlemmar. De ville förstärka Amnestys röst och öka synligheten i Sverige, de ville bygga en bas för framtiden.

Amnesty kontaktade oss och önskade en digital plattform där man genom att bli månadsgivare och medlem i Amnesty skulle få en biljett till evenemanget de tänkt arrangera. Plattformen för biljettköp skulle vara tvungen att klara av stor belastning, då man förväntade sig högt tryck på dagen för biljettsläpp. Plattformen hade även höga krav på säkerhet och användarvänlighet.

Jacket
02

Lösningen

Lösningen blev Direct Membership Ticketing. En digital plattform där personer genom att bli månadsgivare kunde säkra sin biljett till arrangemanget.

Genom en gedigen UX-process tog vi tillsammans med Amnesty fram ett användarvänligt och personligt gränssnitt.Med hjälp av virtuella servrar som kan skala upp och ner vid behov kunde vi säkerställa att applikationen klarade av en eventuell anstormning.

Med en integration mot BankID och Scrive, verifierade och signerade vi nya och befintliga medlemskap på ett säkert och automatiserat sätt.

Protest
03

Resultatet

Resultatet blev en digital plattform som gav Amnesty möjlighet till direkt ökning av medlemmar och intäkter för såväl deras lokala som deras globala verksamhet.

En flexibel och hållbar lösning, byggd för att återanvändas och bistå Amnesty i deras arbete med att påverka och engagera människor att jobba för mänskliga rättigheter i hela världen.

Consert crowd

Teknologier vi använde i detta projekt

Vue
Firebase
Docker
NodeJS